Cancer/ Hematology Suite

This project is part of a larger concept—the new center servicing Cancer Center for St. John’s campus. The project incorporates 27 chemotherapy chairs that will look outside to the serene environment, Survivor’s Park. The doctors will have easy accessibility from the chemotherapy area to the clinic side of the operations, yet they are visually separated. There is a central lobby for all of the Cancer Services which will open into the individual suites. This entire project duration is 16 months and the budget is $7 million for the entire enlarged and renovated Cancer Center.

Challenge:

To provide an inviting place for cancer patients to spend quite a bit of time receiving chemo therapy.

Solution:

Designed location of the chemo therapy chairs to enjoy the Survivor’s Park.